Jupperin koulun uudisrakennus rakennetaan 2024-2026

10.5.2022

Jupperin koulun väliaikaisia väistötiloja. Kuva: Pi Yli-Penttilä

Martat ovat olleet paikallisten toimijoiden kanssa edistämässä Jupperin koulun uudisrakennushankkeen toteuttamista. Jupperin koulun, Laaksolahden kirjaston ja Jupperin päiväkodin yhteinen uudisrakennus rakennetaan voimassa olevan investointiohjelman mukaan nykyiselle koulutontille vuosina 2024-26.

Toivomme, että rakennuksesta suunnitellaan kaupunginosamme asukkaita yhteen kokoava ja kaikkea sen aktiivista toimintaa tukeva asukastila, jossa voidaan koulun toiminnan ohella kokoontua monin eri tavoin myös iltaisin ja viikonloppuisin. Toimintaan tarkoituksenmukaiset ja maksuttomat tilat ovat edellytys vapaahtoistoiminnalle, joka ei perustu taloudellisen voiton tavoitteluun. Martat tekevät paljon hyvää ja osallistavat lähiseutumme asukkaita laajasti mukaan yhteisölliseen toimintaan.

Alueemme aktiivit Jouni Holopainen ja Esko Uotila kutsuivat kaupunginvaltuuston jäseniä ja varavaltuutettuja, nuorisovaltuuston, koulun, päiväkodin ja kirjaston edustajat sekä paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden edustajia koolle etäkokouksen 5.10.2021. Kokouksessa kerättiin yhteen näkemyksiä uudisrakennuksen rakentamisen tärkeydestä ja sen mahdollistaman toiminnan merkityksestä paikalliselle asukasyhteisölle.

Rakentaminen on tällä hetkellä aikataulutettu investointiohjelmaan. Jupperin Omakotiyhdistys (JOY) on teettää tulevaan ”Jupperin oppimis- ja toimintakeskukseen” suunnitelman asukastilasta, joka tarjoaisi alueen asukkaille, yhdistyksille ja toimijoille paikan eri-ikäisten kohtaamisille, kokouksille, tapahtumille ja juhlille. Laaksolahden Martat kertoivat kyselyyn vastaamalla oman näkemyksensä tilan tarpeista. 

Laaksolahden Martat ovat mukana tämän kaikille yhteisen, hyvän asian edistämisessä! Toivomme, että jatkossakin tilojen suunnitteluun osallistetaan alueen toimijat ja tulevat tilojen käyttäjät.  Yhdistyksemme yhteyshenkilö asiassa on hallituksen jäsen Riikka Vacker.

Suunnittelun etenemistä voi seurata sivulla Jupperin oppimis- ja toimintakeskus ja JOYn kotisivuilla jupperi.fi sekä somessa mm. JOY:n ja kirjaston ystävien Facebook-sivuilla sekä Ju-Ve-La Facebook-ryhmässä.

Tiesitkö, että kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata suorina lähetyksinä netissä!

Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia ja niitä voi seurata myös suorina lähetyksinä tai jälkitallenteina verkossa  osoitteessa www.mediaserver.fi/live/espoo(ulkoinen linkki).

Valtuusto kokoontuu kerran kuussa, yleensä maanantaisin klo 17.30 alkaen.  Valtuuston kokouksessa on kahvitauko klo 19.30 - 20.

Voit kommentoida ja seurata keskustelua kokouksen aiheista Twitterissä hashtagilla #EspooValtuusto.