Kässämartat

Kevään 2020 kokoontumiset

Yhdistyksessämme toimii aktiivinen kässäkerho, joka kokoontuu kevätkaudella 2020 seuraavina tiistai-iltoina: 21.1., 4.2., 18.2., 3.3., 17.3., 31.3., 14.4., 28.4. ja 12.5. klo 18 - 20 Laaksolahtitalolla.

Toiminta suunnitellaan kerhon jäsenten kesken yhdessä. Yhteyshenkilöt ja kässäkerhon vetäjät: Ritva Nordström, ritva@nordstrom@kolumbus.fi ja Sinikka Valkonen, sinikka.valkonen@nic.fi. 

Tervetuloa mukaan kaikki käsitöistä kiinnostuneet (vain jäsenille)! 

Opetamme neulomista nuorille

Nuori, nyt on tilaisuus oppia neulomaan! Itse tehty pipo, villasukat tai mitä vain muuta mitä mielessä on onnistuu Marttojen neuvoilla. Myös jos tarvitset neuvoa oman neuleen kanssa eteenpäin pääsyyn, nyt on tilaisuus tulla kysymään. Kaikkea perussilmukan tekemisestä sukan kantapäähän opetetaan kädestä pitäen.

Kässämartat ovat tavattavissa Laaksolahden kirjastossa, os. Veininkatu 24, torstaisin 9.1. - 13.2 klo 15:30 - 16:30.  

Ei ilmoittautumista, paikalle voi vain tulla. Jos itsellä ei ole puikkoja, Martoilta saa lankakerän ja puikot, jolla pääsee hyvään alkuun. 

Tervetuloa nuoret - ja vanhemmat, viekäähän vinkkiä tästä nuorille! Kynnystä ei ole, kiinnostus ja halu oppia riittää. 

Kässätyöpajan järjestävät Laaksolahden Martat yhdessä MLL Laaksolahden ja Laaksolahden kirjaston kanssa. Novita tukee tempausta. Tavoitteena on siirtää neulomisen taitoa uusille harrastajille. 

Pieni pipo - iso apu! 

Laaksolahden Martat neulovat ja ompelevat puuvillatrikoosta vauvanpipoja lahjoituksena Espoon sairaalalle Jorviin. Olemme toimittaneet jo noin 900 pipoa (syksystä 2018 alkaen)! 

Espoon sairaalan synnytysosastolla tarvitaan jatkuvasti vastasyntyneille pipoja, jotta vauvan ruumiinlämpö ei laske syntymän jälkeen liikaa. Vauvat saavat pipot omaksi, niitä ei kierrätetä lapselta toiselle. Pipojen lahjoittaminen on espoolaisten marttayhdistysten yhteistyöhanke. Martat ovat mielellään mukana tukemassa vastasyntyneiden ensihetkiä. 

Jos sinulla on mahdollisuus olla hyväntekijänä ja neuloa vastasyntyneille aina silloin tällöin, sairaala ottaa kiitollisena kaikki pienetkin lahjoitukset vastaan.  

Neulemallina voi käyttää esimerkiksi liitteessä olevaa Marttojen vauvanpipo-ohjetta, mutta muutkin mallit käyvät hyvin. Värit ja kuviointi ovat tekijän itse vapaasti valittavissa. Toivotaan, että malleista löytyisi tytöille ja pojille sopivia ja myös eri kokoisia. Vastasyntyneen päänympärys on noin 33-37 senttiä. Lankana on tärkeää käyttää vauvoille sopivaa vesipesunkestävää lankaa, esimerkiksi Baby Merinoa tai vastaavaa. 

Pipot toimitetaan joko viemällä synnytysosastolle tai postittaen. Pipot voi toimittaa myös yhdistyksemme kässämartta Ritva Nordströmille, joka hoitaa yhdistyksemme toimituksia.

Käyntiosoite:  
Espoon sairaala, Synnytysosasto, Karvasmäentie 6, 4. krs, 02740 Espoo.  

Postiosoite:  
Espoon sairaala, Synnytysosasto, PL 800, 00029 HUS.