Muuta kivaa

Kierrätä kynttilänpätkät valamalla ne uudelleen

12.12.2020

Kynttilöiden valaminen kotona kartonkipurkkiin tai hiekkaan on suhteellisen helppoa. Ja samalla se on hauska tapa käyttää palamatta jätetyt kynttilänloput. Kannattaa kokeilla! Ja kenties näin löytää itsestään kynttilätaiteilijan! 

Linkki: Strömsön ohjeella onnistut.

Aloittelevalle neulojalle: pienet pehmoeläimet

12.12.2020

Muuta pienimmät lankakerät pieniksi eläimiksi ja nukeiksi. Malli neulotaan suorana putkena ja sitä voi varioida loputtomasti: leijonaksi, kissaksi, pantteriksi ja possuksi ja moneksi muuksi.

Linkki: Strömsön ohjevideo.

Mitä tekisin lankakerien lopuista: tupsukranssin! 

5.9.2020

Kieputa kranssipohjan tai muusta materiaalista muotoilemasi renkaan päälle non 3 cm leveää kangassuikaletta. Tee eri kokoisia ja eri sävyisiä villatupsuja. Kimallelangat joukossa saavat kranssin loistamaan! Ompele tai liimaa valmiit pompulat kranssipohjaan. Idea ja kuva: Taitoliitto Kymenlaakso. 

Virkkaa kevyt kesähattu raffiasta

2.7.2020

Kaipaatko pientä käsityötä vapaisiin päiviin. Oletko kokeillut raffiaa, selluloosakuidusta tehtyä lankaa, josta saa ihanan kevyen hatun kesäisiin aurinkopäiviin.  

Pääsiäismunien koristelu

4.4.2020

Pääsiäismunien maalaaminen ja koristelu on eri puolilla maailmaa vanha perinne. Uutta elämää ja onnea symboloivia munia on värjätty mm. varmistamaan, että pimeän talven jälkeen tulee taas valo ja kevät.

Tie onneen: pöytäliina

- Martta Tarja 12.1.2020

Tämä Helsingin sanomissa 12.1.2020 julkaistu Annamari Sipilän kolumni Elä paremmin, käytä pöytäliinaa kannattaa lukea, suosittelen!