Yhdistys

Marttailu on kaikille!

Martat edistävät kotien ja perheiden toimivaa ja kestävää arkea. Olemme kaikille avoin yhdistys, jossa jokainen voi marttailla omalla tavallaan. 

Laaksolahden Martat kokoontuvat syys- ja kevätkaudella marttailtoihin joka toinen keskiviikko klo 18-20 Laaksolahtitalolla (Ylänkötie 16, Espoo) ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin ja teemme retkiä. Käsityön ystäville on kässäkerho. Toiminnan sisältö suunnitellaan jäsenten toiveita kuunnellen. Lisäksi jäsenemme osallistuvat Uudenmaan Marttojen kursseille ja tapahtumiin. 

Tervetuloa mukaan, nähdään marttailloissa!

Laaksolahden Marttojen hallitus, vas. Hilkka, Lea, Sinikka, Irma, Sari, Pirjo, Riina, Riikka ja Hanna

Hallitus

  • Irma Väänänen-Tomppo, puheenjohtaja, jäsenasiat, yhdistyksen sisäinen tiedotus, irma.vaananen @ gmail.com
  • Sari Mustakallio, varapuheenjohtaja, tilastoasiat, sarimustakallio @ gmail.com
  • Riikka Vacker, tiedottaja, riikka.vacker @ kolumbus.fi
  • Hilkka Sarasti, rahastonhoitaja, hilkka.sarasti @ gmail.com
  • Sinikka Valkonen, kässäkerhon vetäjä, sinikka.valkonen @ nic.fi
  • Lea
  • Hanna Päivärinta, hanna.paivarinta@gmail.com
  • Riina Heikkilä
  • Pirjo Sutela, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠pirjo.sutela@kolumbus.fi

Lähettäessäsi meille sähköpostia, poista välilyönnit @-merkin ympäriltä. 

Myyjäistoimikunta

Myyjäistoimikunta vastaa vuosittaisten joulumyyjäisten järjestelyistä, ideoi tuotteet ja organisoi niiden valmistuksen. Myyjäisten käytännön toteuttamiseen osallistuu iso joukko yhdistyksemme taitavia marttoja. Myyjäisvalmistelut ovat iloista yhdessä tekemistä ja jo perinteeksi muodostuneet myyjäiset tuovat joulun tunnelmaa kotiseudullemme. Marttojen kahviossa tapaa monta tuttua! 

Myyjäistoimikunnan vetäjänä toimii ruokamartta ja varapuheenjohtaja Sari Mustakallio. 

Marttajärjestön rakenne

Jokainen martta kuuluu jäsenenä paikalliseen marttayhdistykseen. Itselleen mieluisan yhdistyksen voi valita vapaasti omasta asuinalueesta riippumatta. Paikallisyhdistyksiä on maassamme noin 1100. Espoossa toimii 21 marttayhdistystä, joissa harrastaa noin 1400 marttaa. Laaksolahden Martoissa on yli 100 jäsentä, jotka ovat pääasiassa Laaksolahdesta, Jupperista, Viherlaaksosta, Lippajärveltä, Lähderannasta sekä muilta lähiseuduilta.  

Marttayhdistykset kuuluvat marttapiireihin, jotka vastaavat alueellisesta marttatoiminnasta. Piirejä on 14 ja niiden keskuspaikkoina ovat maakuntien suurimmat kaupungit. Laaksolahden Martat kuuluu Uudenmaan Marttoihin, jonka toiminnanjohtajana on Pirkko Haikkala.

Marttajärjestön valtakunnallinen keskusjärjestö on Marttaliitto, jonka pääsihteerinä on Marianne Heikkilä. Koko maassa järjestöön kuuluu noin 43000 marttaa, joista noin 9000 on uusimaalaisia. 

Uudenmaan Martat ja Marttaliitto sijaitsevat Helsingissä Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.