Yhdistys

Marttailu on kaikille!

Martat edistävät kotien ja perheiden toimivaa ja kestävää arkea. Olemme kaikille avoin yhdistys, jossa jokainen voi marttailla omalla tavallaan. 

Laaksolahden Martat kokoontuvat syys- ja kevätkaudella marttailtoihin joka toinen keskiviikko klo 18-20 Laaksolahtitalolla (Ylänkötie 16, Espoo) ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin ja teemme retkiä. Käsityön ystäville on kässäkerho. Yhdistyksessämme toimii Karamartat -toimintaryhmä, joka kokoontuu joka toinen maanantai päiväsaikaan klo 14.30-16.30 Karakappelin tiloissa (Karakalliontie 12, Espoo). 

Toiminnan sisältö suunnitellaan jäsenten toiveita kuunnellen. Lisäksi jäsenemme osallistuvat Uudenmaan Marttojen kursseille ja tapahtumiin. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan, nähdään marttatapaamisissa!

Laaksolahden Marttojen hallitus: edessä vas. Riina, Irma, Pirjo ja takana vas. Lea, Hanna, Eila, Sari.

Hallitus

  • Irma Väänänen-Tomppo, puheenjohtaja, jäsenasiat, yhdistyksen sisäinen tiedotus, irma.vaananen @ gmail.com
  • Pirjo Sutela, varapuheenjohtaja, tilastoasiat, pirjo.sutela @ kolumbus.fi 
  • Riina Heikkilä, sihteeri, riinamilanaheikkila @ gmail.com
  • Eila Toiviainen, kässäkerhon vetäjä, eila.toiviainen @ gmail.com
  • Lea
  • Hanna Päivärinta, hanna.paivarinta @ gmail.com
  • Sari Puiras, sariupkd @ gmail.com

Hallituksen kokouksiin osallistuvat lisäksi kutsuttuina toimihenkilöinä

  • Hilkka Sarasti, rahastonhoitaja, hilkka.sarasti @ gmail.com
  • Riikka Vacker, tiedottaja, riikka.vacker @ kolumbus.fi
  • Ulla Honkanen, Karamartat toimintaryhmän vetäjä, ullahonkanen @ hotmail.com

Lähettäessäsi meille sähköpostia, poista välilyönnit @-merkin ympäriltä. 

Myyjäistoimikunta

Myyjäistoimikunta vastaa vuosittaisten joulumyyjäisten järjestelyistä, ideoi tuotteet ja organisoi niiden valmistuksen. Myyjäisten käytännön toteuttamiseen osallistuu iso joukko yhdistyksemme taitavia marttoja. Myyjäisvalmistelut ovat iloista yhdessä tekemistä ja jo perinteeksi muodostuneet myyjäiset tuovat joulun tunnelmaa kotiseudullemme. Marttojen myyjäisten kahviossa tapaa monta tuttua! 

Myyjäistoimikunnan vetäjänä toimii ruokamartta Sari Mustakallio. 

Marttajärjestön rakenne

Jokainen martta kuuluu jäsenenä paikalliseen marttayhdistykseen. Itselleen mieluisan yhdistyksen voi valita vapaasti omasta asuinalueesta riippumatta. Paikallisyhdistyksiä on maassamme noin 1000. Espoossa toimii 20 marttayhdistystä, joissa harrastaa noin 1600 marttaa. Laaksolahden Martoissa on yli 100 jäsentä, jotka ovat pääasiassa Laaksolahdesta, Jupperista, Viherlaaksosta, Lippajärveltä, Lähderannasta sekä muilta lähiseuduilta.  

Marttayhdistykset kuuluvat marttapiireihin, jotka vastaavat alueellisesta marttatoiminnasta. Piirejä on 14 ja niiden keskuspaikkoina ovat maakuntien suurimmat kaupungit. Laaksolahden Martat kuuluu Uudenmaan Marttoihin, jonka toiminnanjohtajana on Pirkko Haikkala. Uudenmaan Marttojen toimisto ja opetuskeittiöt sijaitsevat Espoossa Tapiolassa, os. Sammonsilta 8. 3 krs. 02100 Espoo (Tapiolan metroaseman vieressä). 

Marttajärjestön valtakunnallinen keskusjärjestö on Marttaliitto, jonka pääsihteerinä on Marianne Heikkilä. Koko maassa järjestöön kuuluu noin 41 000 marttaa, joista noin 9000 on uusimaalaisia. Marttaliitto sijaitsee Helsingissä Punavuoressa, os. Pursimiehenkatu 26 C 6.krs, 00150 Helsinki.