Reseptit

Yhden kattilan taktiikka - reseptit

22.5.2021

Kesällä on kätevää, kun voi ottaa hieman rennommin, mutta silti syödä hyvin ja selvitä ruoanlaitosta ja tiskeistä helpommin. Katso Marttojen neuvot, miten ruoan voi tehdä yhdessä kattilassa, padassa tai pellillä! 

Lue täältä Marttojen julkaisu

Louhisaaren juoma aateloi kesäpäivän

30.5.2020

"Juoma, joka tuoksuu kesältä ja mustilta viinimarjoilta, kuohuu ja kimaltelee auringonpaisteen värisenä kuin samppanja", luonnehti Eva Mannerheim keittokirjassaan. Tämä Marsin simaksikin kutsutun juoman poreilevan raikas, herukkainen maku sopii täydellisesti lämpimiin ja aurinkoisiin kesäpäiviin. Suomen kauniin kesän kunniaksi skool! 

Nokkonen - superruokaa luonnosta

30.5.2020

Kesän alku on parasta aikaa kerätä ja kuivata talteen superterveellisiä nokkosia. Tässä Strömsön puutarha-asiantuntijoiden neuvot nokkosjauheen tekemiseen. 

Kuusenkerkkähillo

- Resepti: Marthaförbundet

C-vitamiinipitoiset kuusenkerkät ovat parhaimmillaan kirkkaan vaaleina ja pehmeinä kesän alussa. Maistuu mainiona vaikkapa hillossa. Muistathan kysyä maanomistajalta luvan kerkkien keräämiseen. 

Hotdog lehtikaalilla ja sinappimajoneesilla

- Resepti: Marthaförbundet

Kun kevätaurinko houkuttaa retkelle luontoon, nämä hodarit ovat oiva eväs grillipaikalle. Tee lehtikaali ja majoneesi valmiiksi rasioihin mukaan. Grillaa nuotiolla makkarat, lämmitä sämpylät ja kokoa helposti paikanpäällä maistuva eväs.

Puolukkapiirakka

Jos mietit mitä tekisit puolukoista, tätä piirakkaa kannattaa kokeilla! Tämä on ruotsinkielisten marttasisartemme Marthaförbundetin superhyvä, helppo ja nopea resepti. Mukava tapa tyhjentää kotipakastinta, ja kotimaisia puolukoita saa edullisesti myös kaupan pakastimesta.

IIK! eli ihan ite -ketsuppi

- Martta Nina 11.9.2019

Haluan jakaa tämän reseptin, sillä syksy on suosikkivuodenaikani ja syksyssä parasta on sadonkorjuu. Kaikki ihanat maan antimet hillotaan, kuivataan ja pakastetaan talven ruokahetkien iloksi. 

Marttojen kuuma omenahuuma

Viileissä päivissä maistuu lämmin juoma!