Oikeudenmukaisen ja kestävän Suomen puolesta

9.3.2023

Martta-aktivismia! Sinikka Valkosen neulomat 1,5 astetta patalaput annettiin eduskuntavaaliehdokkaille muistuttamaan ilmaston lämpenemisen torjumisesta.

Marttaliitto järjesti 9.3.2023 Helsingissä eduskuntavaalikeskustelun puolueiden edustajille, johon tapahtumaan myös Laaksolahden Martat antoivat panoksensa. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Sininauhasäätiön ja Takuusäätiön kanssa. 

Martat edistävät kestävää arkea, jossa jokaisella on mahdollisuus yhdenvertaisuuteen, hyvää elämään ja sellaisten henkilökohtaisten valintojen tekemiseen, jotka ovat järkeviä luonnon ja talouden kestävyyden kannalta. Kulutustottumusten ja elämäntapojen muutokset ovat ratkaisevan tärkeässä asemassa ilmastonmuutoksen haasteita ratkaistaessa. Politiikka linjaa näitä käytännön ratkaisuja ja siksi halusimme kuulla, mihin puolueet ovat valmiita sitoutumaan. Tapahtumaan osallistuneet ehdokkaat edustivat Vasemmistoa, SDP:tä, Vihreitä, Kokoomusta, Keskustaa ja Perussuomalaisia.

Laaksolahden Marttoja tapahtumassa edusti kässämartta Sinikka Valkonen, joka oli neulonut ehdokkaille annettavat 1,5 astetta -patalaput. Patalapuilla muistutetaan työstä, jota kaikkien tulee tehdä ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteen mukaisesti.