Mitä uutta joulupöytään: katso Marttojen menuvinkit

12.12.2020

Mietitkö mitä uutta tai erilaisille ruokailijoille sopivaa laittaisit tarjolle joulupöytään. Katso vinkit marttojen joulusivuilta, josta myös kuvan jouluisen punakaalisalaatin resepti.  

Marttojen joulusivut

Jouluinen punakaalisalaatti (resepti martat.fi)

1 porkkana
1 appelsiini
1 ruukku rapeaa salaattia
300 g punakaalia
1 pieni punasipuli
75 g saksanpähkinöitä
10 kuivattua aprikoosia
1 granaattiomena

Kastike:
2–3 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

Tee näin:

  1. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori appelsiini. Leikkaa lohkojen pinnalta kalvot. Leikkaa lohkot paloiksi.
  2. Leikkaa salaatti karkeaksi rouheeksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
  3. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Suikaloi aprikoosit.
  4. Halkaise granaattiomena ja leikkaa molemmat puolikkaat neljään lohkoon. Koputa isolla lusikalla lohkon kuoreen napakasti lautasen tai leikkuulaudan päällä, jolloin siemenet irtoavat.
  5. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään ja kaada kastike salaattiainesten joukkoon.
  6. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.