Espoossa on ollut marttatoimintaa 90 vuotta

16.4.2024

Onnittelemassa Espoon Marttojen puheenjohtajaa Katriina Malstetta (kuvassa keskellä), Irma Väänänen-Tomppo ja Riikka Vacker. Seinällä hieno Espoon Marttojen tekemä ryijy.

Kauklahdessa toimiva Espoon Martat perustettiin 1934 ja se on vanhin suomenkielisistä marttayhdistyksistä Espoossa. Laaksolahden Martat olivat mukana onnittelemassa sydämellisesti Espoon Marttoja heidän juhlissaan 16.4.2024.  

Espoon Marttojen viitoittamalla tiellä Espooseen on perustettu marttayhdistyksiä kaupungin kasvun ja kaupunginosien rakentamisen tahdissa. Tällä hetkellä Espoossa on 19 marttayhdistystä, joissa harrastaa reilu 1100 marttaa. 

Arki ja arjessa tarvittavat tiedot ja taidot ovat olleet eri vuosikymmeninä omanlaisiaan, mutta kaikille kuuluva hyvä arki, yhdessä tekeminen ja yhdenvertaisuus ovat olleet kaikkina aikoina Marttojen toimintaa ohjaavia keskeisiä arvoja. Martat muuttavat maailmaa tekemällä pieniä asioita isosti. Tämän kuulimme hienosti myös Espoon Marttojen historiikissä.

Puheenjohtaja Irma Väänänen-Tomppo ja Espoon alueen Marttayhdistysten yhteistyön koordinaattori Riikka Vacker veivät Laaksolahden Marttojen onnittelut juhliin. 

Oli kunnia saada olla mukana juhlimassa tätä arvokasta hetkeä kotikaupunkimme marttahistoriassa! Toivotamme menestystä Espoon Martoille myös tuleviin vuosiin!   

Juhlissa mukana Uudenmaan Marttojen kotitalousasiantuntija Hanna Pikkarainen, Uudenmaan Marttojen hallituksen puheenjohtaja Sanna Tiainen-Erkkilä ja Laaksolahden Marttojen puheenjohtaja Irma Väänänen-Tomppo.