Vastasyntyneiden Suomi 100 pipo-ohje

Luo puikoille 68 silmää, jaa joka puikolle 17 silmää. Neulo aluksi joustinta noin 1,5_2 cm, jatka sitten oikeaa, kunnes työn korkeus on n. 11 cm, jolloin alkaa kavennus. Suunnittele itse raitoja tai kuvioita, jotta saadaan sini-valkoinen vaikutelma. Saavat olla erinäköisiä, kunhan lipulle jää paikka. Se kiinnitetään viimeksi ja kirjaillaan 100.
Kavennus: neulo puikon alussa 2 o yhteen 6 o 2 o yhteen 7 o, tämä joka puikolla ja sitten 3 kierrosta oikeaa ja taas kavennukset ja 3 0 kierrosta, kavennukset 2 o kierrosta, kavennukset 2o kierrosta, kavennukset 1 o kierros kavennukset. Kun puikolla on 3 silmää vedetään lanka kaikkien läpi ja päätetään työ, tee huolellinen päätös kun silmiä on niin paljon saman langan varassa ja katso että ei jää reikää.

Tulee kivan pyöreä pään muoto ja mukautuu hyvin päähän.

Pipon mitat on noin ympärys 28–33 cm ja korkeus n 13-15cm, puikot tälle langalle 3,5-4.

Lippu
Lipun pohjan olen kutonut 1,5 puikoilla, luo 12 silmää ja neulo10 kierrosta oikein, nurin vuorotellen. Päätä nurjalla kierroksella oikein neuloen, tulee ohuempi reuna. Päättele ja silitä liimaharso nurjalle esim. eurokangas verho-osasto 10 cm leveä on edullinen ja tarpeeksi ohut, sitten vain paperi pois ja voit silittää lipun pohjan pipoon. Tee parsinneulalla risti ketjusilmukalla lippuun ja viereen ketjusilmukalla 100 niputetaan pipot kymmenen nippuihin niin ovat helppoja laskea.

Laaksolahden martat voivat noutaa lankoja kässäkerhon vetäjä Ritva Nordströmiltä. Häneltä saa myös lisää neuvoja.

Ritvan sähköposti on: ritva.nordstrom@kolumbus.fi
puhelin 050 5210 267

PDF-tiedostoSuomi100_vauvanpipo_ohje_Martat_myyntiin.pdf (432 kB)
Tämä tiedosto on marttayhdistyksille ohjeen myyntiä varten, jolla katetaan lankakustannuksia.