Laaksolahden Martat

Marttajärjestön arvot, missio (toiminnan tarkoitus) ja visio (toiminnan tavoite):

Laaksolahden Martat on vuonna 1968 perustettu espoolainen paikallisyhdistys, joka toimii marttaperinteitä kunnioittaen, mutta nykyaikaisin ajatuksin. Tarjoamme jäsenillemme tietoja, taitoja, inspiraatiota ja mukavaa yhdessäoloa liittyen

  • ruokaan,
  • ravitsemukseen,
  • ympäristöön,
  • puutarhanhoitoon,
  • kodin talouteen,
  • kodinhoitoon
  • kansainvälisyyteen sekä
  • käden taitoihin.

Edistämme kestävää kehitystä, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Laaksolahden Martoissa on yli 100 jäsentä, jotka ovat pääasiassa Laaksolahdesta, Jupperista, Viherlaaksosta, Lippajärveltä, Lähderannasta sekä muilta lähiseuduilta.

Kokoonnumme marttailtoihin joka toinen keskiviikko klo 18 - 20  Laaksolahtitalossa, os. Ylänkötie 16. Iltojen aiheet näet toimintakalenterista. Toiminta suunnitellaan jäsenten toiveita kuunnellen. Tervetuloa mukaan!

Laaksolahden Marttojen toimintakausi alkaa tammikuussa ja päättyy joulukuussa. Kesäkuukausina (kesä-heinä-elokuu) toiminnassa on tauko.

Kokoontumispaikkamme sijainti kartalla.

Marttajärjestö


Marttajärjestön rakenne on kolmiportainen.

Jokainen martta on paikallisen marttayhdistyksen jäsen. Itselle mieluisan yhdistyksen voi valita vapaasti omasta asuinalueesta riippumatta. Paikallisyhdistyksiä on maassamme noin 1 100.  Espoossa toimii 21 marttayhdistystä, joissa on yhteensä 1 400 jäsentä.

Yhdistykset kuuluvat oman maakuntansa marttapiiriin, joka vastaa alueellisesta toiminnasta. Piirejä on 14. Laaksolahden Martat kuuluu Uudenmaan Marttoihin, jonka toiminnanjohtajana on Pirkko Haikkala (työvapaalla 1.8.2019 saakka, sijainen Marjo Ranta).

Marttajärjestön valtakunnallinen keskusjärjestö on Marttaliitto, jonka toiminnanjohtajana on Marianne Heikkilä (työvapaalla 1.8.2019 saakka, sijaisena Pirkko Haikkala). Koko maassa järjestöön kuuluu 44 000 marttaa, joista noin 9 000 on uusimaalaisia.

Tarkempia tietoa Marttaliiton ja Uudenmaan Marttojen toiminnasta voit lukea heidän sivustoiltaan.

 

Uudenmaan Martat ja Marttaliitto toimivat Marttakeskuksessa Helsingissä, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. 

Sijainti kartalla.